FGB Scriptieprijs 2017 uitgereikt

Donderdag 14 september was het een mooi moment voor de afgestudeerde studenten van de opleiding Facility Management aan de Hogeschool Rotterdam, zij hebben namelijk hun diploma uitgereikt gekregen.

Tijdens deze diploma-uitreiking is voor de negende keer de winnaar van de FGB Scriptieprijs bekend gemaakt. De winnende scriptie is dit jaar geschreven door Marjolein Sinke. Haar scriptie met de titel ‘Healthy Offices, de investering waard’ is door de vakjury beoordeeld op de volgende onderdelen:

  • Mate van innovatie voor het Facilitaire vakgebied;
  • Validiteit van het onderzoek;
  • Onderscheidend vermogen;
  • Aansluiting op facilitaire trends;
  • Creativiteit;
  • Toepasbaarheid buiten het eigen onderzoeksgebied.

De FGB Scriptieprijs is een samenwerking tussen de Hogeschool Rotterdam opleiding Facility Management en FGB Facility Group. Met deze prijs willen zij de ontwikkeling van het facilitaire vakgebied stimuleren. De scriptieprijs staat voor:

‘Grenzen doorbreken en door visie en daadkracht nieuwe perspectieven creëren’

Dit wordt uitgebeeld door middel van een sculptuur dat jaarlijks wordt voorzien van de namen van de winnende studenten.

Naast deze ‘wisseltrofee’ welke binnen de opleiding op een centrale plek in het zicht zal worden geplaatst, met als doel de overige studenten te stimuleren, krijgt de winnaar het betreffende sculptuur in verkleinde vorm cadeau, als herinnering aan deze topprestatie. Tot slot wordt er een bedrag van € 500,- aan de winnende scriptie toegekend.

In de winnende scriptie staat de eindgebruiker centraal en geeft Marjolein Sinke antwoord op de vragen: Welke rol gaat ‘Healthy Offices’ spelen?” en Wat is de meerwaarde van ‘Healthy Offices’?”

De scriptie richt zich niet alleen op Facility Management maar ook op psychologie en de ontwikkeling waarbij kantoren weer meer in het teken van ‘ontmoeten’ staan.  Daarnaast wordt er in de scriptie ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen, zoals ‘war of talent’ en de WELL certificering van kantoren.

Marjolein zal nu aan de slag gaan met het schrijven van een artikel over haar scriptie-onderzoek, wanneer dit gepubliceerd wordt leest u hier uiteraard meer over op onze website.