FM Academy 2015 is wederom succesvol afgerond!

November 2015 is de 3e editie gestart van de FM Academy binnen FGB Facility Group. Ditmaal met 4 deelnemers die een intensief traject hebben doorlopen met 4 theoretische modules, 4 modules competentie- en vaardigheidstrainingen door Mariska Meinsma en een mooie eindopdracht voor TeamUp (samenwerking tussen Warchild, Unicef en Save the Children). Daarnaast hebben de deelnemers ook nog diverse andere trainingen gevolgd zoals “de kunst van het loslaten”, zakelijke etiquette training met Anne-Marie van Leggelo, training met paarden en nog een aantal. Ook dit jaar waren de deelnemers weer welkom bij unieke locaties en opdrachtgevers zoals TATA Steel, De Volksbank Utrecht, Salesforce en vele anderen.

We zijn er weer in geslaagd om in samenwerking met diverse specialisten uit de markt invulling te geven aan de theoretische modules waarbij de focus lag op interactie tussen spreker en deelnemers. Naast het bijwonen van de trainingen werden de deelnemers gevraagd om zich via huiswerkopdrachten alvast te verdiepen in het onderwerp en vanuit eigen perspectief gestelde vragen te beantwoorden.

De modules met betrekking tot competentie- en vaardigheidstrainingen werden in groepsverband of 1 op 1 sessies gegeven waarbij gebruik werd gemaakt van casussen uit de eigen (werk)omgeving.

Hierdoor werd een realistisch en herkenbaar beeld geschetst en handvatten gegeven om de geleerde methodieken direct toe te passen. Aan het begin van de opleiding hebben de studenten een persoonlijkheidstest gedaan welke door henzelf en mensen uit de directie omgeving is ingevuld. Dit gaf een goed beeld op welk niveau de studenten zich bevonden en welke competenties verder konden ontwikkelen. Het persoonlijk ontwikkelingsplan was een levend document waarin de voortgang werd bijgehouden en de planning werd bewaakt. Ook deze keer hebben alle studenten zich enorm ontwikkeld binnen de (gestelde) competenties en hebben een plan uitgezet voor de komende jaren.

 

Eindopdracht bij TeamUp

De eindopdracht bij TeamUp was door de studenten zelf geworven en bedacht: het organiseren van de TeamUp-dag. TeamUp is een organisatie waarbij 3 goede doelen; War Child, Unicef en Save the Children de handen in één hebben geslagen om asielzoekerskinderen in Nederland te ondersteunen. Door sport, spel en dans proberen zij de nare belevingen van o.a. de reis naar Nederland uit het kind te halen en hen voor te bereiden voor een plekje in de maatschappij. TeamUp wordt (financieel) gesteund door diverse organisaties en bedrijven. Tijdens de TeamUp-dag werd een dankwoord uitgesproken, een update gegeven van het afgelopen jaar en een kijkje gegeven in de toekomstige plannen. Tevens werd een demonstratie gegeven van één van de spellen om een indruk te geven hoe de kinderen op een eenvoudige manier met elkaar leren samen spelen, elkaar leren vertrouwen en omgaan met verlies. De TeamUp-dag is met een 8 beoordeeld door de opdrachtgever, de dag was van A – Z goed verzorgd.

De FM Academy werd afgesloten met een meesterproef voor alle mentoren en/ of leidinggevende. De studenten hebben op een interactieve en ludieke manier een terugblik gegeven op de afgelopen 2,5 jaar. Daarbij werden de inhoudelijke avonden met de 4 verschillende modules geëvalueerd, de leermomenten van de externe trainingen gepresenteerd, een samenvatting gegeven van het project namens TeamUp en niet te vergeten de ontwikkelingen binnen de competenties door veel in de spiegel te kijken. Wie ben ik? Wat vind ik lastig? Waarom doe ik dit? En hoe kan ik dit anders doen?

 

Ook dit jaar werd de FM Academy weer afgerond met een gezellig samenzijn van deelnemers, mentoren, coach en organisatie vanuit FGB. Ditmaal met een kookworkshop bij Puro Cucina in Delft waar de deelnemers het certificaat kregen overhandigd en een mooi beeldje als herinnering.